Maalämmön käyttö saneerauskohteessa

Maalämpö kätevästi saneerauskohteeseen

Maalämpö korvaa kätevästi sekä jo vanhentuneet että vanhentuvat lämmitysjärjestelmät. Maalämpö sopii tietenkin myös aivan uuteen juuri valmistuneeseen kohteeseen.

Miten saneerauskohteessa toimitaan?

Saneerauskohteiden lämmitysmuotona käytetään useimmiten puuta, öljyä tai sähköä ja lämpö jakaantuu vesipatteriverkoston kautta. Vanha järjestelmä puretaan yksinkertaisesti kokonaan pois ja tilalle tulee uusi, edullinen maalämpöön perustuva järjejestelmä. Maalämpöpumpun valinnassa kannattaa olla tarkkana, sillä tärkeintä on valita sellainen maalämpöjärjestelmä, joka tuottaa tarpeeksi lämmintä vettä patteriverkostoon. Perehtyminen kiinteistön energiantarpeen mitoitukseen on huomattavan tärkeää, sillä vanhemmissa kiinteistöissä ei ole valmiina niin sanottua energiatodistusta. Lähtökohtana on aina, että jokaisen kiinteistön lämmöntarve pitää mitoittaa mahdollisimman tarkkaan, joka on helppo toimenpide.

Maalämpö kiinnostaa vuosi vuodelta enemmän

2000-luvulla maalämmön käyttäjät ovat Suomessa lisääntyneet. Viime vuosina lähes puolet suomalaisista rakentajista valitsivat maalämmön kun vertailussa oli mukana myös muita merkittäviä energiamuotoja. Miksi maalämpö ja sen käyttö sitten kiinnostaa suomalaisia niin paljon?

Maalämmön käyttö uudiskohteissa

Maalämmön valintakriteerinä on usein muita energiamuotoja edullisempi hinta, erittäin hyvä>

käyttövedentuotto ja energiatehokas lämmön tuottaminen korkealuokkaisen teknologian avulla.

Käyttövettä tarvitaan muun muassa peseytymisessä ja ruoanlaitossa. Käyttöveden pitää olla tarpeeksi lämmintä, puhdasta ja helposti saatavilla. Maalämmön avulla käyttövesi lämpenee edullisesti vaikka kesämökillä olevien henkilöiden tarpeisiin.

Maalämpöä kiinteistöihin

Maalämpö sopii niin kotiin kuin kotiin ja työpaikalle. Kiinteistön koolla tai valmistumisvuodella ei ole väliä, vaan kaikki vain riippuu siitä, kuinka tehokas on talouden käyttämä energiamuoto.

Maalämmön hankinnassa ei asumismuodolla ole mitään väliä, vaan sekä omakotitalossa, kerrostalossa että rivitalossa asuva voi hankkia itselleen maalämpöä. Omakotitalossa kuitenkin se on usein helpompaa, sillä rivi- ja kerrostaloissa asiasta päättävät asukkaat ja osakkaat, eli yhtiökokous.

Maalämpö on kannattava sijoitus kohteeseen kuin kohteeseen. Maalämpöjärjestelmiä ei tarvitse jälkeenpäin huoltaa juuri ollenkaan, mutta isompien kiinteistöjen, kuten omakotitalojen maalämpöjärjestelmä kannattaa tarkistaa 1-2 vuoden välein. Isompaan järjestelmään saattaa kuulua useita varaajia ja maalämpöpumppuja, joihin voidaan kätevästi yhdistää myös poistoilman lämmönotto. Laajaa järjestelmää on erittäin järkevää etävalvoa maalämmön sähkönkulutuksen ja tuotetun lämpöenergian vuoksi.