Yrityslainaa aurinkoenergiaa varten

“Ei Suomessa kannata panostaa aurinkoenergiaan”! “Suomi on kylmä ja pimeä maa!” Moni on varmasti törmännyt aikaisemmin edellä mainittuihin tai vastaaviin väittämiin aurinko energiasta ja sen hyödyistä Suomessa. Totuus on kuitenkin täysin päinvastainen.

Aurinkoenergia ei vastoin monia uskomuksia vaadi 40 asteen helteitä vuoden ympäri, sillä riittää, että auringonsäteilyä on. Tästä syystä aurinkoenergiaa on tarjolla Suomessa lähes yhtä paljon kuin vaikkapa Hollannissa, joka sijoittuu kartalla Suomea huomattavasti etelämmäksi.

Lisäksi aurinkoenergialla tuotetun sähkön ennustetaan olevan yksi edullisimmista sähkön tuotantomuodoista seuraavien lähivuosien aikana. Samalla on syytä pitää mielessä, että aurinkosähkön kysynnän lisääntyessä aurinkopaneelien hankkiminen voi nostaa myös kiinteistön arvoa.

Aurinkoenergian rahoitusvaihtoehdot

Aurinkoenergia on vastuullista ja päästötöntä energiaa, josta riittää niin pitkään kuin aurinko vain on olemassa. Aurinkoenergia on pitkällä tähtäimellä erittäin edullinen investointi, mutta siihen on panostettava aluksi jonkin verran rahaa. Aurinkopaneelien asentamisesta, ylläpidosta ja huoltotöistä koituvat kustannukset riippuvat pitkälti siitä, kuinka suuren tai pienen yrityksen tarpeisiin ne aiotaan hankkia.

Yksi helpoimmista ja nopeimmista rahoitusvaihtoehdoista on yrityslaina, jota voidaan hakea suoraan verkossa. Vakuudetonta yrityslainaa voi hakea kuka tahansa yrittäjä tai yritys Suomessa, joka toimii Y-tunnuksella. Koska vakuudettomaan yrityslainaan ei vaadita reaalivakuuksia, myös aloittelevat yrittäjät voivat hakea huomattavasti helpommin kuin vaikkapa vakuudellista pankkilainaa.

Vakuudettoman yrityslainan kilpailuttaminen

Vakuudettomat yrityslainat kannattaa aina kilpailuttaa. Kilpailutuksen avulla yritys voi helposti selvittää, mikä pankeista ja rahoituslaitoksista tarjoaa sillä hetkellä markkinoiden edullisinta yrityslainaa. Tämä johtuu siitä, että jokainen pankki ja rahoituslaitos käyttää lainatarjouksen tekemisessä omia mittareitaan yrityksen maksukyvyn määrittämiseksi, jolloin vakuudettomien yrityslainojen korkokuluissa voi esiintyä suuriakin eroja.

Yrityslainojen kilpailuttaminen on onneksi helppoa, sillä se ei vie kuin muutaman minuutin. Rahalaitoksen sivuilla täytetty lainahakemus välitetään useille eri yhteistyökumppaneille, jotka tekevät yritykselle lainatarjouksen.

Kun edullisimmalla korolla varustettu yrityslaina on löytynyt ja lainasopimus on allekirjoitettu, laina voidaan siirtää asiakkaan ilmoittamalle pankkitilille monissa tapauksissa jopa saman päivän aikana, mutta aina viimeistään kahden pankkipäivän sisällä lainasopimuksen allekirjoituksesta. Lisäksi lainahakemuksen lähettäminen on täysin maksutonta, eikä sido yritystä ottamaan lainaa.

Aurinkoenergiaa yritysten käyttöön

Itse tuotettu aurinkoenergia onkin monille yrityksille järkevä investointi myös tulevaisuutta silmällä pitäen, sillä itse tuotetusta aurinkosähköstä ei tarvitse maksaa sähköveroa tai sähkön siirtomaksuja. Lisäksi aurinkopaneelien asentaminen auttaa nostamaan kiinteistön arvoa sekä vähentää kiinteistön merkittävällä tavalla jäähdytyksestä aiheutuva kustannuksia.

Aurinkoenergiaa on mahdollista hankkia Suomessa jo nyt erilaisten yritysten tarpeeseen. Kotimaiset energiayhtiöt tarjoavat erilaisia ratkaisuja sekä pienempien että suurempien yritysten käyttöön aina aurinkoenergian tarpeen alkukartoituksesta säännölliseen ylläpitoon. Lisäksi yrityksillä on mahdollisuus hankkia aurinkovoimala täysin omaan omistukseen tai investoida aurinkoenergiaan hankkimalla aurinkopaneeleja palveluna.

Aurinkoenergia on yksi parhaimmista uusiutuvista energianlähteistä, sillä sen lisäksi, että se tukee vastuullista energian tuotantoa, se on täysin päästötöntä ja äänetöntä energiaa, josta riittää varmasti aivan kaikille.