Maalämmön suosio

Maalämpö rakastaa ympäristöä

Joka puolella puhutaan nykyään ympäristön ja ilmaston hyvinvoinnista. Ympäristö, jossa jokainen päivittäin elää on ymmärrettävästi tärkeä, joten ei ihme, että ihminen haluaa mahdollisimman ekologisia tuotteita ja palveluita itselleen. Jokainen tarvitsee lämpöä ja sähköä elämiseen, ruoan laittoon, lämmittämiseen, viihteen katseluun ja monien laitteiden käyttöä varten. Maalämmön käyttö on merkittävä osa luontoa, niin kuin myös kyseistä lämmitys-/ viilennysjärjestelmää käyttävä ihminen.

Maalämpöpumpun kompaktin kokoinen laitteisto säästää kodin tilaa, joten neliöitä on tarjolla kaikkeen muuhun. Lämpö tulee maaperästä suoraan putkiston avulla. Putket sijoitetaan maahan kaivamalla ne horisontaalisesti sisälle maaperään. Toinen mahdollisuus on porata kallioon eräänlainen kaivo tai kolmantena vaihtoehtona putkisto vedetään jonnekin oman tontin lähellä sijaitsevaan vesialueeseen.

Maalämpö säästää

Maalämpö on helppoa, mukavaa ja tehokasta. Mikä parhainta, maalämmöllä on myös erittäin pienet kustannukset verrattuna tavalliseen sähköön tai muihin fossiilisiin polttoaineisiin. Voidaan todeta, että energiaa kuluu vain tehokkaaseen lämmön siirtämiseen maaperästä suoraan rakennukseen.

Maalämpö sopii niin vanhempaan kuin uudempaan omakotitaloon, sillä vanhat lämmitysjärjestelmät voidaan aina kätevästi vaihtaa uusiin. Tarvittavat investoinnit ja niiden kustannukset vaihtelevat riippuen käytössä olevan järjestelmän toiminnasta sekä maalämmön keruupiirin asennuspaikasta. Maalämpöä asennettaessa mitoitetaan aina kuhunkin kiinteistöön sopiva maalämpöpumppu, kiinteistön energiantarve, lämmitettävän kohteen tilavuus ja muut mahdolliset tarvittavat tiedot.